Emira pobijedila koronu, a onda saznala da je ostala bez muža i dva sina (FOTO)

Emira
Osim sinova, Emira je izgubila supruga Hajrudina koji je također preminuo od posljedica virusa

 

Nakon što je preboljela korona virus te su je otpustili iz bolnice na kućno liječenje, Emira Duraković iz Bugojnog u Bosni i Hercegovini, saznala je da su joj dvojica sinova preminula od pandemije. Adis i Haris Duraković izgubili su bitku sa korona virusom početkom septembra, ali članovi porodice nisu joj htjeli ništa govoriti dok se ne vrati iz bolnice.

- Taman sam se spremao reći joj. Prije nego što sam joj rekao, ona je mene pitala je li istina da i njih dvojica nisu izdržala – ispričao je za televiziju N1 Džemal Duraković, jedan od petero sinova, te je dodao kako je njegova majka rekla da je to predosjećala.

Osim sinova, Emira je izgubila supruga Hajrudina koji je također preminuo od posljedica virusa.

Porodica je zahvalna medicinskom osoblju i ljekarima, no istakli su kako ih niko od nadležnih predstavnika lokalne vlasti nije kontaktirao. Duraković je i sam bio jedan od pacijenata. Rekao je kako je bolnica bila puna te da medicinsko osoblje nije moglo sve stići.

– Posebno hvala mladom doktoru Deliću koji nas je liječio sa tri sestre i jednim medicinskim tehničarom. Oni su se borili sa nama kako su znali i mogli. Ujutro u 5 sati su nas znali probuditi da nam daju terapiju, jer nas je izuzetno mnogo bilo, i poslijepodne do 17 sati nikoga nema, jer ljudi imaju puno posla – priča Duraković.

Žao mu je što mu nisu dopustili da vidi tijela oca i braće, iako je tada već prebolio koronu.

– Obdukciju nismo mogli izvršiti, pa nemamo ni osnova za neke tužbe kao što je ranije govorio brat Emir – dodao je.

Image
Emira
Image
Mezarje