Emotivna poruka Lebrona: Volim te brate, daj mi snagu sa neba i pazi na mene

Nije zapamćena sportska tragedija koja je probudila više reakcija, tuge i šoka nego pogibija jednog od najboljih košarkaša svih vremena, Kobeja Bryanta. Sinoć se oglasio i Lebron James, najveža zvijezda NBA lige.

"Nisam spreman, ali evo me. Čovječe, sjedim ovdje pokušavam napisati nešto za objaviti ali svaki put počnem plakati samo od pomisli na tebe, Gigi i prijateljstvo/vezu/ bratstvo koje smo imali,prenosi N1.

Bukvalno sam čuo tvoj glas u nedjelju ujutro prije nego sam iz Phille krenuo u LA. Ni za milion godina mi ne bi palo na um da je to posljednji razgovor koji smo imali. WTF! Srce mi je slomljeno i devastiran sam brate.

Volim te veliki brate. Svim srcem sam uz Vanessu i djecu. Obećavam ti da ću nastaviti tvoje nasljedstvo. Toliko nam značiš i posebno ovdje u "Laker naciji" i moja je odgovornost da i ovo ponesem na leđima i nastavim dalje.

Molim te daj mi snagu sa neba i pazi na mene. Toliko toga još želim reći ali ne mogu jer mi je teško. Dok se ne sretnemo ponovo moj brate", napisao je Lebron u emotivnom postu na Instagramu.

Njegova reakcija se posebno očekivala zbog više razloga; bio je prijatelj Kobeja, bio je njegov "nasljednik" u Los Angelesu, bili su i "kolege" iz igračkih dana.

Podsjetimo, Bryant je poginuo u helikopterskoj nesreći koja se desila u nedjelju kada se helikopter koji je prevozio njega, njegovu kćerku Gigi i još sedam osoba srušio.