“Energoinvest” u Istočnom Sarajevu zapalila dva radnika iz Zenice?!

Šehovac je podsjetio da je 10. avgusta prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. avgusta, a 12. avgusta je izvršen uviđaj pod nadzorom nadležnog tužioca i uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite

Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je danas da postoje osnovi sumnje da su požar u bivšoj fabrici “Energoinvest” u Istočnom Sarajevu na objektima u vlasništvu preduzeća “Elektroinženjering” izazvala lica čiji su inicijali N.B. i J.H. iz Zenice.

Šehovac je rekao novinarima da su danas Okružnom javnom tužilaštvu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ovih lica zbog osnova sumnje da su kao radnici preduzeća “Tola kompani” iz Zenice 10. avgusta, vršeći radove na pomenutom objektu, počinili krivično djelo paljevina - piše Fokus.ba.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Namiru Bašiću /25/ i Jasminu Haseljiću /42/ za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom “brenera”.

Šehovac ističe da je nad licima izvršena kriminalistička obrada i izvještaj je dostavljen Tužilaštvu koje će dalje preduzimati mjere i radnje.

On je naglasio da će materijalna šteta biti naknadno utvrđena, a izgorilo je i uništeno oko osam hiljada metara kvadratnih krovne konstrukcije.

Šehovac je podsjetio da je 10. avgusta prijavljen požar na ovom objektu koji je ugašen 11. avgusta, a 12. avgusta je izvršen uviđaj pod nadzorom nadležnog tužioca i uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite.

On je rekao da je tužilac ovaj događaj okvalifikovao kao krivično djelo paljevina, te naložio preduzimanje svih potrebnim mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.
 

sehovac