Erceg: Nemaju alata da me spriječe da kažem Franji Tuđmanu da je ratni zločinac

Zoran Erceg, nepravomoćno osuđen zbog remećenja javnog reda i mira uzvikivanjem "Franjo Tuđman je zločinac", kaže za N1 da će kod spomenika dolaziti kada on hoće i da će govoriti što hoće.

"Meni su sudili danas po zakonu iz socijalističke Republike Hrvatske koji je donesen 1977. godine. Da sam tada izjavio da je Josip Broz Tito zločinac vjerojatno bih završio u zatvoru, i to mogu razumijeti, ali mi je neshvaljivo da pola stoljeća kasnije zbog ovog zločinca (Franjo Tuđman op. a.) bivam osuđen na zatvor jer na javnom mjestu ne mogu izreći svoje mišljenje.", komentirao je nepravopmoćnu presudu Zoran Erceg.

"Rekao sam sudu da oni nemaju toliko dana zatvora niti policija ima alata da me spriječe da ja kažem Franji Tuđmanu da je ratni zločinac jer to i jest", nastavio je.

Kaže kako mu je bilo žao suca. "Vidilo se da je uplašen, žao mi je da nije mogao složiti uvjerljivije obrazloženje." Optužuje i policiju da je više puta mijenjala optužni prijedlog. "Policija je falsificirala dokument i potpisali su osobu koja je i na sudu izjavila da ne zna zašto je potpisan", rekao je.

Ispred spomenika Franji Tuđmanu je poručio: "Ja ću ovdje dolaziti kada ja hoću i ja ću govoriti što ja hoću i nitko me ne može zaustaviti.", piše N1.