Erceg prva žena fotografkinja iz BiH s AFIAP zvanjem

Erceg
S ponosom ističe da su joj podršku i pomoć nesebično pružile kolege iz Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH.

 

Milena Erceg iz Bosanske Gradiške prva je žena u historiji bosanskohercegovačke fotografije koja je dobila zvanje AFIAP Međunarodne federacije fotografske umjetnosti FIAP. U priznanju koje je dobila piše da je Milena artist FIAP ili umjetnik koji savršeno vlada tehnikom svoga zvanja, besprijekoran umjetnik.

Podrška porodice

Milena s ponosom ističe da su joj podršku i pomoć nesebično pružile kolege iz Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH. 

- Naravno da sam ponosna na ovo visoko zvanje i nagrade koje su mi uljepšale fotografsku karijeru. Ali draž svemu tome daje činjenica da sam pored toga i majka, domaćica i da sve radno vrijeme odradim na porodičnoj farmi, koja je naša egzistencija. Naravno da ne bih uspjela ni bez podrške moje porodice - rekla je Erceg.

Ova umjetnica do sada je sakupila najvrednije nagrade iz oblasti fotografije gotovo sa svih meridijana. Tako se u njenoj kolekciji nalaze nagrade iz Ukrajine, Indije, mnogih evropskih, pa čak i prekookeanskih zemalja.

Obični ljudi

Milena kaže kako motive pronalazi u likovima običnih ljudi, savskim pejzažima, arhitekturi, a posebnu draž joj predstavlja fotografiranje motiva u magli i u ranu zoru. Priznaje da joj za tu ljubav treba dosta energije i vremena, ali da s fotoaparatom u ruci ne misli na vrijeme i obaveze.

Milena je članica Univerzitetskog foto kino kluba Banja Luka i nekoliko asocijacija i do sada je učestvovala na mnogim kolektivnim i vlastitim izložbama fotografija.