Erdoan će predizborni skup u Sarajevu održati u Zetri

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) održat će 20. maja u sarajevskoj olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samarach" predizborni skup povodom turskih predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

Kako je potvrdio organizator UETD (Unija evropsko-turskih demokrata), izabrana je Zetra, koja može primiti 12.000 osoba, dok je teoretski maksimalni kapacitet čak 20.000 gledalaca. 

Ranije je objavljeno da će Erdoan u Sarajevu održati predizborni skup, kojem bi navodno trebalo prisustvovati oko 10.000 Turaka koji žive u BiH. Takve skupove Erdoan je planirao održati i u Njemačkoj i Austriji, ali su mu tamošnje vlasti to zabranile.

Na organiziranju Erdoanovog dolaska u Sarajevo i predizbornog skupa najviše se angažiralo Udruženje ''Unija evropskih demokrata Balkana'' sa sjedištem u Sarajevu, a na čijem je čelu Emina Šećerović-Kašli (Kasli), nekadašnja novinarka magazina „Stav“.

Iza ovog udruženja ustvari je krovna organizacija Udruženje evropskih turskih demokrata Balkana, čiji je predsjednik Zafer Sirakaja (Sirakaya), a njegova sarajevska podružnica je 148. u svijetu.

erdoan.jpg