Erdoan zaprijetio vlastima Izr*ela: "Učinit ćemo sve da vas izvedemo pred sud"

,

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je da će "božanska pravda stići sve odgovorne za napade koje Izrael izvodi na Pojas Gaze", kao i da će Turska nastaviti napore da se odgovorni procesuiraju i na sudovima. 

Oni koji misle da će biti spokojni prolivanjem više krvi, oduzimanjem života i ubijanjem više djece prije ili kasnije će se suočiti s božanskom pravdom. Mi ćemo, zajedno sa svim savjesnim državama u svijetu, uložiti sve napore da zločince pozovemo na odgovornost i pred zakonom - rekao je Erdoan na skupu u Istanbulu na kojem je otkrio imena kandidata za lokalne izbore, koji će se održati 31. marta. 

Tom prilikom je još jednom osudio izraelske masakre u Pojasu Gaze i poručio da će Turska biti uz Palestince.

Iako su izraelske pristalice među nama uznemirene, nikada nećemo okrenuti leđa našoj braći, potlačenim i žrtvama samo zato što neko to želi. Kao što smo jučer stali uz našu braću u Bosni i podržavali borbu naše braće na Kavkazu, danas poručujemo da ćemo čvrsto svim sredstvima stajati uz braću Palestince - poručio je Erdoaan.

Također, zahvalio se učesnicima protesta podrške Palestini na kojem se okupio 250 hiljada ljudi. 

Neka je Božja milost sa 23.000 palestinske braće, uglavnom djece i žena, koji su stradali kao rezultat podlih i varvarskih napada Izraela. Ovim prenosimo naše pozdrave svim palestinskim hrabrim ljudima koji brane svoju domovinu i čast - rekao je Erdoan.