TURSKE KOMBINACIJE: Komisija u maju dostavila izvještaj Vlada još ništa nije poduzela

Komsija Vlade Unsko-sanskog kantona formirana u aprilu prošle godine, utvrdila je više propusta vezanih za samo osnivanje i objekat u kojem djeluje koledž u Bihaću, Međunarodna osnovna škola Bihać i Dječiji vrtić koji se nalaze u nekadašenjm đačkom domu preko puta Gimnazije.

RTV USK-a je još početkom maja o tome pisala, i navela da je izvještaj Komisije početkom maja ove godine, poslan na uvid Vladu USK koja treba ispitati navode iz izvještaja i krenuti u rješavanje ovog pitanja. Ali što bi narod rekao - Kako tad tako i danas.

Radi se o problemu na relaciji sa zvaničnim turskim obrazovnim predstavništvima i fondaciji Marif koje ne žele uspostaviti prisniju i kvalitetniju saradnju, a samim tim niti ulagati u obrazovanje USK, dok se ne rješi pitanje ove škole. Naš izvor iz SDA USK tvrdi da su premijer Rošić i društvo obećali Turcima kako će to rješiti a zauzvrat koristili benefite putovanja u Tursku i boravka na visokom diplomatskom nivou kao kakvi predsjednici. A onda su braću Turke nastavili zamotavati poslje toga, misleći da će ovi to zaboraviti. Najvjerovatnije da nisu, a nije ni krajiška javnost zaboravila izjave premijera i ministra obrazovanja koje su davali u vezi ove teme.

Kako doznajemo problem je u tome što premijer Rošić igra na dvije stolice, ali evo sada može konačno odahnuti jer su izbori u Turskoj prošli a Erdogan pobjedio, što će mu olakšati da se konačno odluči gdje će i s kim će.