Ermin (8) iz Bihaća bi uz rehabilitaciju mogao ponovo prohodati, ali nema novca

Ermin je rođen 21.02.2011. godine u Bihaću. U trećoj godini života dijagnosticiran mu je najteži oblik distrofije - Duchenneova distrofija.

Kako je opće poznato, za mišićnu distrofiju specifičnog liječenja nema, ali svakodnevno uzimanje kortikosteroida omogućuje značajno poboljšanje kroz duže razdoblje. 

Prije tri mjeseca Ermin je imao malu nezgodu, te je prilikom pada slomio ruku. Mjesec dana je nosio gips i nije išao u školu, te ga je to sve uveliko usporilo u njegovim aktivnostima.

Nakon skidanja gipsa Ermin je išao na fizikalne terapije ali još uvijek ne hoda, prenosi Uskinfo.ba.

Erminu se može poboljšati stanje, odnosno Ermin bi mogao ponovo prohodati uz primjene robotske rehabilitacije, a koja se primjenjuje u Zagrebu, u poliklinici Glavić. Preporučeno je da bi terapija trajala ukupno 8 sedmica u trajanju tri puta sedmično. Kako je potrebno izdvojiti značajna sredstva, a koja kao roditelj nisam u mogućnosti, još jednom se iskreno nadam da ćete Molbu uvažiti i u skladu sa svojim mogućnostima izdvojiti određena financijska sredstva, kako bi ovaj dječak mogao nastaviti sa svojom terapijom, a koja je od izuzetnog značaja za njegov daljni oporavak.

Uplatu možete izvršiti na br. računa otvoren kod Sparkasse bank: 

Ermin Sulejmanović

1994576035406870

Image