Europa popušta mjere: Nizozemska ukida maske, Italija popušta mjere

ds
Radi jako dobre situacije u borbi s koronavirusom cijela Europa lagano popušta mjere. Italija će od ponedjeljka dodatno popustiti mjere vezane uz borbu protiv koronavirusa, dok će Nizozemska od 26. lipnja ukinuti nošenje maski.

Sedmodnevna incidencija na 100.000 osoba u Italiji trenutačno iznosi 16,7. Ova država ima oko 60 milijuna stanovnika, a u petak je zabilježeno 1150 novozaraženih osoba.

Upravo radi ovako dobre situacije u borbi s koronavirusom talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u petak je najavio da će sve regije osim sjeverne Doline Aosta biti u zoni slabih restrikcija. Međutim, neke mjere će i dalje ostati na snazi pa će tako i dalje biti obvezno nošenje maski kao i držanje socijalne distance.

I u Nizozemskoj je situacija u borbi s koronavirusom jako dobro. Nizozemski premijer Mark Rutte najavio je od 26. lipnja ukidanje zaštitnih maski u većini slučajeva, a dodatna ublaženja mjera krenut će od sljedećeg tjedna.

U trgovinama, kafićima i restoranima ukida se ograničenje broja ljudi te će on moći poslovati kao i ranije. Zaštitne maske i dalje će biti potrebne u javnom prijevozu i zračnim lukama gdje nije moguće držati socijalnu distancu.