Everton na Gudisonu ponizio Junajted i udaljio "Crvene đavole" od Lige prvaka

Gosti iz Mančestera ostali bez bodova

U okviru 35. kola engleske Premijer lige Everton je na Gudisonu savladao Mančester junajted rezultatom 4:0 i tako "Crvene đavole" udaljio od borbe za Ligu prvaka. 

Na početku susreta Everton je bio dosta konkretniji u napadu, a to se domaćinima isplatilo već u 13. minuti kada su stigli do vodstva. Ričarlison (Richarlison) je odlučno krenuo na loptu upućenu u šesnaesterac i akrobatski skočio na nju. Pucao je savršeno izvedenim makazicama i golman David de Hea (De Gea) je bio nemoćan. 

Šokirani gosti zaprijetili su u 20. minuti kada je Pol Pogba (Paul) poslao loptu na rub šesnaesterca, gdje ju je dočekao Markus Rašford (Marcus Rashford), ali je njegov udarac otišao iznad prečke. Novi hladan tuš za Junajted uslijedio je u 28. minuti. Gjilfi Sigurdson (Gylfi Sigurdsson) se izborio za poziciju i šutirao s distance. Lopta je ušla u donji lijevi ugao za 2:0. Izabranici Olea Gunara Solskjera (Ole Gunnar Solskjær) pokušavali su postići gol, no na odmor se otišlo pri vodstvo Evertona od 2:0.

I u nastavku je Everton imao više od igre, a domaćini su to krunisali golom u 56. minuti kada je Luka Dinj (Lucas Digne) natrčao na jednu odbijenu loptu malo izvan šestnaesterca i pospremio je u donji lijevi ugao za 3:0. U 64. minuti Everton je došao do novog gola. Teo Volkot (Theo Walcott)  je pogodio za 4:0. 

Junajted je veliku priliku imao u 70. minuti kada je Entoni Marsijal (Anthony Martial) prevario nekoliko protivničkih igrača, i u šesnaesteracu  šutirao, ali samo pored desne stative. Dvije minute kasnije pokušao je i Rašford, ali je njegov udarac završio daleko preko gola. Junajted je pokušavao svim snagama da dođe do utješnog gola, no "Crveni đavoli" u tome nisu uspjeli i upisali su jedan od težih ovosezonskih poraza, piše Avaz Sport.