Evo šta je za danas aktuelno u USK

asd
Za tekući dan najavljeno je više dnevnih događaja od kojih smo za ovaj blok izdvojili one važnije...

Općinsko Udruženje logoraša Sanski Most organizira danas obilježavanje 26. godišnjice počinjenog ratnog zločina nad bošnjačkim civilnim stanovništvom u logoru „Sanakeram“ i u Domazetima – Kruhari.

Planirana je posjeta mjestu zločina u naselju Domazeti – Kruhari u kom je prije 26 godina u povratku s radne obaveze ubijeno 15 nedužnih civila Bošnjaka, zatim posjeta bivšem logoru „Sanakeram“ u Husimovcima i obilježavanje 26. godišnjice od kako su u noći na 10.oktobar 1995.godine srpske agresorske snage iz prostorija logora izvele, zlostavljale i ubile 12 logoraša.

Udruženje žena „Izvor“ iz Bužima u okviru programskih aktivnosti za ovu godinu organizuje manifestaciju povodom Svjetskog dana žena sa sela i Svjetskog dana hrane.

Manifestacija – Sajam „Naše domaće, sada i ubuduće“ održava se i danas na Trgu Alije Izetbegovića u Bužimu.

Obrtnička komora USK, kao nosilac, nastavlja realizaciju drugog dijela DAP projekta Australske ambasade i stalne misije Beč.

Tim povodom će danas u Bihaću biti održana radionica o administrativnim obavezama osnivača tvrtke. Predavač je pravnik Edina Šabić.

U Bihaću će danas biti održana radionica pod zvaničnim nazivom 'Hrana nije otpad'.

Radi se o projektu kojeg implementira Turistički klaster 'Unasana'. Projekt je inače podržan u okviru šireg projekta 'Misli o prirodi' kojeg provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD) a finansijski prati Kraljevina Švedska.