Evo šta kažu Krajišnici o zastupnicima koji ucjenjuju za ‘ruku’ i žele privatne ministre i kadrove

Krajišnnici

Sinoć je naš portal pisao o sramnoj situaciji na našem kantonu u kojoj pojedini zastupnici za svoju ‘ruku’ i podršku budžetu, ili sada finansijskom planu Zavoda zdravstvenog osiguranja USK, koji je neophodan da bi zdravstvo i zdravstveni radnici funkcionisali, posebno u ovom teškom vremenu pandemije, ucjenjuju i uvjetuju svoju podršku ovim važnim odlukama, kako bi isposlovali za sebe, svoju rodbinu i bližnje poslove ili rukovodeće funkcije u USK.

To je klasična politička korupcija, s kojom će se institucije sistema morati ubrzo pozabaviti. Evo šta o tim pojavama i takvim zastupnicima- ucjenjivačima kažu naši čitaoci:

“Dragi krajišnici kad budu izbori a vi se sjetite ovih ljudi koji to rade pa ih kaznite i nemojte glasati za njih više. Sad se ne vrijedi žaliti, oni obraza nemaju, samo gledaju svoje interese.”

“Treba jednostavno donijeti odluku- ko napusti stranku ili bude izbačen ne može pristupiti drugoj do idućih izbora.”

“Nisu oni krivi, kriv je narod što ih trpi. Ali, narod guta ali kad prekipi biće kasno.”

“USK nikada nije imao bolju vladu, a Bog je kadar da će je ikada više i imati poslije ove.”

“Istina, najprljavija trgovina uticajem uzima maha, samo još imena aktera nedostaju da priča bude kompletna! Čudi me da Mustafa pristaje na to sve, a trebao bi znati da ovi što ga sada već otvoreno ucjenjuju mjere nemaju. Kad im da prst, onda traže ruku, a kad dobiju ruku uzeće mu glavu, i pri tome neće ni trepnuti!”- još jedan je od komentara naših čitalaca.

Da li će ipak na kraju pristati na ove ucjene premijer Ružnić, ili će to dostojanstveno odbaciti i pozvati na širu podršku naroda da se izbori protiv ovakvih pojava i nečasnih pojedinaca, zbog kojih naš kanton i narod ne mogu krenuti brže naprijed i koji zbog svojih privatnih i sitnih interesa, drže kao taoce čitav kanton i narod, ubrzo ćemo znati.

A sigurno je ovo tema s kojom će se i javnost i mediji, ali i nadležne pravosudne institucije morati detaljno pozabaviti u narednom periodu, a mi ćemo, u interesu javnosti detaljno obavještavati o svim ovim pojavama nadalje.