Evo šta su Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali

as
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

 Isporuka električne energije je stabilna. A, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 10:30h trafopodručje Crvarevac 1,

od 12:00 do 13:00h trafopodručje Trn.

Za sutra, 13. oktobar najavljeni su ovi prekidi:

od 09:00 do 09:30h i od 15:30 do 16:00h trafopodručje Vodovod Šumatac, GSM Šabići, Purići, Mravača, Šabići,

od 09:00 do 16:00h trafopodručje Grahovo, Dolovi, Bazen, Jankovac, Mala Kladuša-Dom, 2B, Mala Kladuša 1, Marjanovac 1, Marjanovac 2, Šumatac 3, Farma Šumatac 2, Farma Šumatac, Dizdari, Muratov Lug, Šumatac 1, Farma Vejinac, Vejinac 3, Vejinac 2.

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo, jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu.

– Prema riječima dežurnog Okanovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

– 39 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Tri su upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Ajla Husić.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 12. oktobar:

 – Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Aktuelni su radovi na više lokacija, a kada je Unsko – sanski kanton u pitanju, na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 – Danas u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana su mogući lokalni pljuskovi na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

 – Uz povoljnije biometeorološke prilike i stabilnije vrijeme, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed dužeg zadržavanja naoblake tokom prijepodneva, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Potom, sa prolaskom pogoršanja, ugodnije u cijeloj zemlji.