Policija objavila detalje o iznudi, evo što su napravili Lučić i specijalac

KARLOVAČKA policija opširnim se priopćenjem oglasila o slučaju iznude zaprešićkog poduzetnika u kojoj su sudjelovali aktivni specijalac i bivši policajac Leon Lučić.

"U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju", navela je policija u priopćenju u kojem ne navodi imena. No, poznato je da je 48-godišnjak Leon Lučić, bivši policajac poznat javnosti iz RTL-ove krim sapunice Krim tim 2, a 35-godišnjak specijalac iz ATJ Lučko Andrija Vrhovec.

Policija spominje još jednu nepoznatu osobu

"Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos. U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48, 35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen", stoji u priopćenju policije.