Evo zbog koja tri razloga Jokić neće igrati za Srbiju

.

NIKOLA JOKIĆ, MVP NBA lige, ovoga ljeta neće igrati za Srbiju. Jokić neće pomoći svojoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a neće sudjelovati na Igrama ni ako se Srbija plasira u Tokio.

Jokićev otac Branislav komentirao je za K1 televiziju taj slučaj i naveo tri razloga zbog kojih je Nikola tako odlučio.

"Moj stav je da mi kao obitelj ne pričamo, vi ste prvi kojima pričam više. Klub mu ne može zabraniti da igra za reprezentaciju, ali mu isto kaže da bi bilo dobro da mjesec dana ne uzima loptu u ruke, da ne ide u salu i da se u mjesec dana fizički i mentalno oporavi. On bi već sad morao biti na pripremama i ne bi ispoštovao nijedan dio", započeo je Branislav pa nastavio:

"Drugi dio je mentalno stanje. Nikola mi je rekao da ga sve živo boli, da jednostavno ne može. Kada u glavi nisi spreman, teško možeš nešto na terenu."

Treći razlog je obiteljski.

"To je najljepša stvar, on treba postati otac. Poslije toga se treba vratiti u SAD, gdje će mu žena roditi. Ona ne smije letjeti avionom kasnije, moraju krenuti ranije. To su sve te stvari. Njegova je odluka takva i mi ga podržavamo. Uvijek ima normalnih ljudi i onih kojima smeta sve u državi."