Zastupica u Evropskom parlamentu Bettinu Vollath posjetila Bihać

Zastupnica Vollath interesovala se za stanje u Gradu Bihaću u svijetlu migrantske krize

Nakon ljetošnje posjete Erika Marquardta, zastupnika u Evropskom parlamentu ispred  Kluba zastupnika Zelenih/Europskog slobodnog saveza, bihaćki gradonačelnik ugostio je danas  zastupnicu u Evropskom parlamentu Bettinu Vollath, ispred  Sozialdemokratische Partei Österreichs (Austrija), odnosno Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Zastupnica Vollath interesovala se za stanje u Gradu Bihaću u svijetlu migrantske krize i sve očitije nezainteresiranosti nadležnih institucija da problem ilegalnog boravka nekoliko hiljada migranata u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu riješi u skladu sa zakonskim propisima i nadležnostima koji tretiraju oblast ilegalnih migracija.

Čak tri poslanika u Evropskom parlamentu uključila su se u problem migrantske krize u našem gradu i to je dobar put da se i nadležni u EU pozicioniraju kada je u pitanju rješenje ovog problema. Sada imamo glas u evropskom parlamentu koji će govoriti o ovom problemu, a do tada mi smo kao i svih ovih mjeseci, odnosno skoro dvije godine ostavljeni da se sami da rješavamo problem migranata“ – kazao je gradonačelnik Fazlić. 
 

Izvor: