Exit i službeno otkazan

exit
Organizatori su poručili da se "zdravstvena situacija u zemlji nažalost nije popravila"

 

Exit, popularni festival u Novom Sadu definitivno je otkazan. Trebao je biti održan on 13. do 16. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, nakon što je njegov prijašnji datum pomaknut zbog epidemije.

No, organizatori su poručili da se "zdravstvena situacija u zemlji nažalost nije popravila", te se festival otkazuje.

-Kako se nakon našeg posljednjeg obraćanja zdravstvena situacija u našoj zemlji nažalost nije popravila, a imajući u vidu da nam je zdravlje i sigurnost svih učesnika festivala na prvom mjestu, obavještavamo vas da se obilježavanje 20 godina Exit festivala definitivno neće održavati 13. do 16. avgusta ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi - piše na Facebook stranici festivala.

Festival je za ovu godinu najavljivao nezaboravan provod povodom svog 20.rođendana. Organizatori su ranije ove godine najavljivali da će Exit uprkos cjelokupnoj situaciji ipak biti održan i to u bliskoj suradnji s Nacionalnim kriznim stožerom Republike Srbije, a kao jedna od mjera navodio se smanjen kapacitet Exita na pola od uobičajenih 55.000 posjetilaca po danu.

Prema navodima, ''novo pomicanje datuma festivala je jedan opsežan i sveobuhvatan proces, koji zahtijeva vremena'',

Ali iz organizacije poručuju da će do kraja mjeseca objaviti datume za Exit 2021., a uskoro ''stiže i obavijest u vezi s prijavama i opcijama za refundacije", poručuju organizatori Exita.

Fanovi i posjetitelji festivala pitali su se hoće li dobiti karte za iduću godinu ako su već kupili za ovu, na što su oni potvrdno odgovorili te rekli kako uskoro slijedi više informacija.