Fahrudin Radončić: Osloboditi se liderskog sindroma

Unutarstranački izbori danas su privedeni kraju i na području Gradskog odbora SBB Tuzla. Pravo glasa iskoristilo je oko 600 članica i članova Gradske organizacije. Ovom Izbornom skupštinom kompletiran je Gradski odbor SBB-a Tuzla koji će, kako je rečeno, naredni mandat posvetiti radu na omasovljenju SBB-a Tuzla. Inače, Izbornoj skupštini prethodili su izbori provedeni u 30 mjesnih ogranaka čime su obuhvaćeni svi dijelovi grada.

O unutarstranačkim izborima oglasio se i lider SBB-a Fahrudin Radončić koji je poručio da je ova stranka konstanta na političkoj i državnoj sceni Bosne i Hercegovine i to nije nikakva novost.

"Zaista mnogo naših članova učestvuje u ovom procesu koji će značiti kontinuitet i snaženje stranke koja iznova demonstrira snagu, dinamizam i kadrovske resurse na izvrsnom nivo. To pokazuju i fotografije sa Izborne skupštine SBB-a Gradskog odbora danas u Tuzli. Ovakvih fotografija proteklih mjeseci nije nedostajalo diljem BiH i one dokazuju novi kvalitet SBB-a - nema više potrebe da Fahrudin Radončić ide na skupove kako bi sale bile pune!", poručio je predsjednik SBB-a.

Izvor: SBB

Kako je naveo, strateški važno po stranku i njenu još snažniju perspektivu i prepoznatljivu participaciju u političkom životu BiH je da se postepeno oslobodi liderskog sindroma i snažno vuče poteze unutrašnjom kadrovskom suverenošću i institucionalnom hijerarhijom i koordinacijom.

"Možete biti osnivač velike kompanije ili stranke, ali vaš će se istinski rezultat na kraju isključivo valorizirati ekvivalentom trajanja tih institucija bez vašeg prisustva. I članovi već poražene mafijaško-pravosudne hobotnice su mislili da će se Avaz ili SBB ugasiti ako ja ne dođem pet dana na posao. Skoro tri mjeseca mog političkog pritvora i fizičke izolacije, kada je Avaz normalno izlazio i funkcionirao kao veliki medij, a i SBB je sačuvao stabilnost, razbio im je tu ludoriju u koju su sami sebe ubijedili. Oni nisu htjeli da vjeruju da mene u Avazu, osim strateško konsultantski, nema već desetak godina. I da je moj plan i bio da izgradim moćnu instituciju koja će bez mene uspješno funkcionirati i koja će me, naravno, na kraju nadživjeti", poručio je Radončić, te dodao:

"Iskreno me raduje da se mojom taktičkom samoizolacijom iz unutarstranačkih izbora to sada pokazuje i sa SBB-om. Zato me dolazak blizu 600 delegata na Skupštini u Tuzli čini iskreno sretnim".

Aktuelni predsjednik GO Tuzla, Nedžad Hamzić, istakao je zadovoljstvo odzivom članova na današnjoj Izbornoj skupštini kao i prethodno provedenim izborima u mjesnim ograncima. Naglasio je da će Gradska organizacija već sada početi pripreme za Lokalne izbore te da ga jako raduje činjenica da je u novom sazivu Gradskog odbora zastupljeno 40% žena kao i da se Gradski odbor s pravom može nazvati podmlađenim.