Fakultet: Nije bila naš asistent / Maja Perišić: Doktorat iduće godine

Demantirala kako je jedna od studentica koje su namjeravale da tuže profesora Medicinskog fakulteta Bogdana Zrnića za navodno seksualno uznemiravanje

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci jučer su za “Dnevni avaz” potvrdili da Maja Perišić nikad nije bila zaposlena kao asistent na ovoj visokoškolskoj ustanovi te su dodali da je bila angažirana na osnovu ugovora o djelu na određeni period.  

Stručni saradnik 

Šestogodišnji studij Maja Perišić završila je za sedam godina sa prosjekom ocjena od 8,67. Njene kolege dodaju da je to veoma dobar prosjek na svim fakultetima, a pogotovo na Medicini.

- Bila sam stručni saradnik na Medicinskom fakultetu, na predmetu Anatomija. Zaposlena sam u ordinaciji mog oca “Dr. Perišić” u Zvorniku i naravno da ne mogu biti zaposlena na dva mjesta. Ali, mogu da budem saradnik - ponovila je i jučer u izjavi za “Avaz” Maja Perišić.

Dodala je kako za sve što je uradila u toku školovanja, postoje dokazi, odnosno diplome, potvrde, zahvalnice.

- Druga sam godina doktorskih studija. Ove godine ću prijaviti doktorat i nadam se da ću ga odbraniti početkom sljedeće godine. Imat ću 27 godina u tom trenutku i, po meni, trebala bih biti najmlađi dokor medicinskih nauka u BiH - kazala je Perišić.

Nisam tužila 

Maja Perišić demantirala je i neke od napisa na pojedinim portalima da je jedna od studentica koje su namjeravale tužiti profesora Medicinskog fakulteta Bogdana Zrnića za navodno seksualno uznemiravanje.

- Ja se spominjem u komentarima ispod teksta o tom slučaju, ali s tim nemam nikakve veze. Ne namjeravam tužiti nikoga s Fakulteta. Nemam pojma šta se desilo između tih studentica i profesora i ne ulazim u to - tvrdi Perišić.

Otac u kriminalu s tuzlanskim autoškolama?!

Prema navodima nekih od kolega Maje Perišić sa Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci, i njen otac umiješan je u aferu o kojoj su mediji prije dvije godine izvještavali. Oni tvrde da je riječ o dr. Aleksandru Perišiću, o kojem se tvrdilo da je potpisao najmanje 500 ljekarskih uvjerenja građanima Tuzlanskog kantona koji nikad nisu došli kod njega na zdravstveni pregled u ordinaciju u Zvorniku.

- Na osnovu falsificiranih ljekarskih uvjerenja, 500 osoba je bez problema dobilo vozačke dozvole. Doktor Perišić priznao je da je počinio krivično djelo. Kako je kazao Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, od 2011. do 2016. godine u svojoj ambulanti izdavao je veći broj ljekarskih uvjerenja s unesenim neistinitim sadržajem. U taj kriminal umiješano je 14 autoškola sa područja TK – objavljeno je prije dvije godine.

Do dr. Aleksandra Perišića jučer nismo uspjeli doći, a na ove navode o njenom ocu Maja Perišić samo nam je kratko rekla: “No comment.”