Falatar: Iznenađen sam brojem glasova koje je dobio Komšić

Boriša Falatar, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na Opštim izborima koji su 7. oktobra održani u Bosni i Hercegovini sinoć je gostovao na Hrvatskoj radio-televiziji u emisiji “1 na 1” urednika Romana Boljkovića.

Falatar je, između ostalog, odgovarao na pitanja o tome kako vidi budućnost Bosne i Hercegovine sa nacionalnim strankama na vlasti, rezultatima Naše stranke na prethodnim izborima, a komentirao je i izbor Željka Komšića.

– Ja moram priznati da sam iznenađen brojem glasova koje je dobio gospodin Komšić, pogotovo uzevši u obzir koliko je malo rezultata pokazao na prijašnjim funkcijama, koliko je vodio agresivnu, isključivu politiku, pogotovo prema narodu koji bi trebao da predstavlja. Iznenadio me broj glasova. To objašnjavam na dva načina. Kao prvo, ne vjerujem da su ljudi glasali za njega, nego je većina glasala protiv Čovića. I duboko sam uvjeren da Čović snosi dio odgovornosti zato što je godinama vodio politiku koju su mnogi građani moje zemlje vidjeli kao antidržavnu. Tako da je on olakšao posao Komšiću. A drugi je razlog što imamo sistem koji očito ne funkcionira i koji bi se trebao promijeniti – rekao je Falatar.