Gradonačelnik Fazlić u posjeti katoličkoj zajednici u Bihaću

I ove godine bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić tradicionalno je povodom predstojećih božićnih praznika posjetio fra Bonu Tomića, župnika Župe sv. Ante Padovanskog i časnu sestru Blanku, ispred reda “Klanjateljice Krvi Isusove “.

 

Posjeta predstavnicima Katoličke crkve u Bihaću bila je prilika da se u prazničnom raspoloženju razgovara o saradnji Grada Bihaća sa katoličkom zajednicom uz poruku da će saradnja i međusobno uvažavanje i podrška biti oslonac jačanja zajedničkih vrijednosti po kojima je Bihać i poznat.

“Hvala gradonačelniku Fazliću što nas je i ove godine posjetio pred naš najveći katolički praznik i poslao poruku zajedništva, ljubavi i vjere u Boga svima koji vole ovaj grad i sve njegove stanovnike bez obzira kojoj vjeri i naciji pripadali.  I današnje poruke tokom posjete daju nam još više snage da jačamo vjeru u Boga i da pomažemo jedni drugima danas kada je pred nama puno izazova“- kazao je fra Tomić.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić istakao je da posjetu fra Boni i časnoj sestri Bianki doživljava kao posjetu svakoj porodici katoličke vjeroispovijesti u gradu Bihaću koja i ove godine sa nestrpljenjem isčekuje najveći katolički praznik Božić.

“Već mnogo puta do sada sam rekao da je Bihać jedinstven grad u našoj domovini jer mi već decenijama slavimo vjerske praznike sve tri konfesije i to činimo iskreno i sa ponosom, jer radost naših komšija doživljavamo kao svoju. Mi se radujemo i tugujemo zajedno i to je ono što nas čini tako posebnim u ovim vremenima koja ponekad na kušnju stavljaju neke univerzalne civilizacijske vrijednosti“- kazao je gradonačelnik Fazlić.