Fazlić zaplakao: Država izdala Krajinu! Bio bih ministar sigurnosti! (VIDEO)

Fazlic

Tri pune godine živimo migrantsku krizu, sad je najgore! Najradije bih zaplakao! Trebalo nam je malo pomoći iz Sarajeva i Tuzle, a oni poručili da neće migrante! Kako smo mi Tuzli pomogli u ratu, krenuli smo, ginuli i bili ranjavani…

U Sarajevu kad je teško, protestuju pred Vladom, a mi u Krajini idemo na Zapad! Sve što ne funkcioniše u državi, vidi se u Bihaću i Velikoj Kladuši, a mene optužuju da sam ja kriv za migrante! Politički gadovi to koriste protiv mene, kažu da sam ih ja doveo, jer ne mogu mi nakalemiti da sam uzeo pare, namjestio tender, nekoga zaposlio!

I ministar Mektić je u Bihaću bio bespomoćan! Radončić dobro počeo, ali je dao ostavku. Naša policija na izmaku snaga, Služba za strance ih zadrži, pa ih pusti, a granična policija nema strategiju! U Bihaću migranata ima oko 4-5 hiljada. Sve što je ušlo u Bosnu, prošlo je kroz Bihać.

Hrvatska policija s dugim cijevima ulazi u BiH, vrate ih u Bosnu prebijene, bose, bez para! Uhvate ih u Šidu i dobace u Bihać! Ja ne mogu biti rasista, fašista, ksenofob, oni nisu oni crni, smrdljivi, oni su ljudi, idu za boljim životom!

Rute kojim putuju su rute organizovanog kriminala i droge! Kako nije bilo migranata kad je bila Korona?! Kad je ukinuta zabrana kretanja, krenuli sui  migranti! Razgovarao sam sa Izetbegovićem, Čovićem i dva puta s Dodikom, ako se želi može se napraviti strategija, a ovako, Bog zna na šta će ovo izaći! Niko neće migrante, Bužim, Cazin vrate migrante u Bihać, svi nas razumiju, ali svako goni od sebe!

Najveći sigurnosni problem su migranti! Ako se pet hiljada ljudi nalazi kod vas, a ne znate ko su, odakle su, jesu li nekoga ubili, jesu li pripadnici Al-Kaide, onda je to problem! Bio bih ministar sigurnosti da me neko pitao! Najviše trpe Bihać, Kladuša… Abdić ovo ignoriše i kaže da nije njegov problem. Bilo me strah da ne dođe do toga da migranti dođu u Bihać, a pare u Sarajevo! Migranti mi ubili volju da se bavi politikom!


VIDEO POGLEDAJTE OVDJE