Fehimu Zuliću 31 godina zatvora za učešće u ubistvu Seada Hajdarevića

Vrhovni sud FBiH potvrdio presudu Kantonalnog suda - Drugi saučesnik Nerim Mulasalihović prošle godine osuđen na 19 godina zatvora

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Tuzla i donio  osuđujuću pravosnažnu presudu za Fehima Zulića (35) iz Tuzle te mu je izrečena jedinstvena kaznu zatvora u trajanju od 31 godinu zbog saučesništva u ubistvu Seada Hajdarevića, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Saopćeno je da je Zulić osuđen za ubistvo počinjeno na okrutan način u Tuzli u novembru 2016. godine te zbog krivičnih djela oduzimanje tuđe pokretnine i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- U aprilu 2018. godine, zbog ubistva Hajdarevića, donesena je i pravosnažna presuda za saučesnika Nerima Mulasalihovića (48), također nastanjen u Tuzli, i izrečena mu je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 19 godina - saopćio je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Optužnicom ovog tužilaštva Zulić i Mulasalihović su se teretili da su tokom noći 21. novembra 2016. godine maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela.

- Zulić je pri tome koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati te je Hajdarević preminuo od posljedica povređivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju - navodi se u saopćenju.