Ferid Suljović Ćićo pobjegao iz mostarskog zatvora

asd
Iz mostarskog zatvora dali negativno mišljenje na njegov zahtjev za jednomjesečni prekid kazne zbog zdravstvenih problema.

ZaFeridom Suljovićem zvanim Ćićo iz Sarajeva raspisana je potjernica nakon što se u petak, 28.avgusta nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar, potvrđeno nam je iz Uprave mostarskog zatvora. 

Suljović se u KPZ Mostar trebao vratiti nakon 30-dnevnog prekida kazne, koju mu je, zanimljivo, odobrio Općinski sud u Mostaru, a čijom je presudom osuđen na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godinu i dva mjeseca zbog izvršenja 15 teških krađa koje je počinio na području Mostara.

Kako saznajemo, on je zbog zdravstvenih problema zatražio prekid kazne u trajanju od 30 dana. Uprkos tome što su na njegov zahtjev iz KPZ-a Mostar dali negativno mišljenje, Sud mu je odobrio prekid kazne.
Suljović je, prije godinu, zajedno s četvoricom zatvorenika pokušao bijeg iz mostarskog zatvora.

U večernjim satima, 21.avgusta su razvalili krevete te metalnim šipkama, kao i drugim alatkama probušili rupu na zidu ćelije, napravivši otvor veličine metar sa 70 centimetara. Od bijega su ih, bukvalno, dijelile minute kada su im u ćeliju upali policajci, a s kojima su se sukobili te dvojicu teže povrijedili.

Također, Suljović je lani i presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva poznanika Marija Tomasa koje se dogodilo prije 10 godine.