FHMZ: Danas oblačno, krajem dana mogući kiša i snijeg

,

U Bosni danas umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Pretežno oblačno se očekuje u Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, a krajem dana se u tim područjima očekuje i kiša, a na planinama i slab snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -4, na jugu do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu do 10 stepeni.

U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko -6, a najviša dnevna temperatura oko 2 stepena.

Narednih dana snijeg 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. Tokom noći na utorak u Bosni i u nizinama se očekuje snijeg. Vjetar slab, veći dio dana južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu do 10 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Poslije podne i krajem dana, postupni prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu do 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati. Pod uticajem povećane naoblake i slabije izražene južine, kod osjetljivijih osoba moguće su reakcije poput promjene raspoloženja, dekoncentracije, nesanice, reumatskih bolova. Mada će i dalje biti hladno u jutarnjim i večernjim satima, negativni efekti lošijih vremenskih prilika ublažiće se usljed blagog porasta dnevnih temperatura zraka. U drugom dijelu dana, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji.