Filmska pljačka u BiH: Sa dva vozila presreli zaštitare i uzeli novac

policija
Policajci Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona istražuju slučaj razbojništva koje se jučer dogodilo na Bišću Polju u prijepodnevnim satima.

 

Prema prvim informacijama, dvojica zaštitara “Delta security” su prijavila policiji da su bili meta razbojništva od strane maskiranih osoba dok su se kretali na Bišću Polju.

Predstavnici MUP-a HNK su saopćili da su odmah poslali policiju na mjesto događaja, gdje su zatekli zaštitare na makadamskom putu između trgovine “Lignum” i trgovačkog centra “FIS”.

Zaštitari su izjavili da su se kretali makadamskim putem prema prodavnici “Lignum”, kada im se s protivne strane približilo vozilo “Lada Niva”. Vozilo ih je udarilo u branik, nakon čega su iz njega izašle dvije maskirane osobe s automatskim puškama koje su im naredile da predaju novac.

U istom trenutku, drugo vozilo, Passat, pristupilo im je, iz kojeg su izašle dvije nepoznate maskirane osobe s automatskim puškama. One su im uzele novac i službene stvari te se udaljile u nepoznatom smjeru, kako je objašnjeno iz MUP-a HNK.

Što se tiče iznosa ukradenog novca, MUP HNK nema precizne informacije, iako su pojedini mediji spominjali višemilionski iznos. Trenutno se utvrđuje količina otuđenog novca. Također, zaštitari su prijavili da su im razbojnici oteli i službene pištolje i mobitel.