Filmska potjera: Policija jurila pljačkaše pumpe

Dramatično je sinoć bilo na magistralnoj cesti M-17 između Mostara i Konjica, gdje su policijske patrole jurile automobil BMW stranih registarskih oznaka kojim su bježala trojica razbojnika nakon pljačke dvije „Petrolove“ pumpe u naselju Željuša, sjeverno od Mostara, piše Dnevni avaz.

Maskirani i naoružani razbojnici najprije su upali u jedan „Petrolov“ objekt, gdje su od uposlenika uzeli novac, a potom, prekoputa u drugi, nakon čega su se dali u bijeg.

Odmah po dojavi u 21.30 sati o razbojništvu su obaviještene sve policijske patrole na terenu koje su brzo uočile BMW, nakon čega je krenula potjera iz pravca Mostara. Odmah su kontaktirani i pripadnici Policijske uprave Konjic koji su razbojnicima krenuli ususret, a koji su, usljed potjere, skrenuli s ceste i zaputili se u selo Glodnica na obali Jablaničkog jezera. Tu su policijske ekipe pronašle napušteni automobil, a pretragom terena razbojnicima nisu uspjeli ući u trag.

BMW je prevezen u krug Policijske uprave Mostar, gdje će biti izvršena sva neophodna vještačenja, a poduzete su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem pronalaska pljačkaša.