Filmska potraga na bh. granici: Državljanin Njemačke koji je prevozio migrante pobjegao u šumu

Migranti

Malo iza ponoći, oko 00.20 sati, na Graničnom prijelazu Zvornik, na lokaciji Pilica, dogodila se prava drama kada su službenici zaustavili putničko vozilo marke "Subaru" njemačkih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo šest lica, prenosi portal Radiosarajevo.

Prilikom zaustavljanja vozila, vozač i lica su izašli iz vozila i udaljili se u obližnju šumu, gdje su ih stigli policijski službenici.

Pet lica je tom prilikom uhapšeno, utvrđeno je da se radi o migrantima, dok je vozač vozila uspio da pobjegne, potvrđeno je iz Granične policije BiH.

Veiše informacija o ovom slučaju dao je Svevlad Hofman, savjetnik direktora Granične policije BiH, koji je potvrdio tačnost informacije.

"Informacija je tačna i migranti su sprovedeni u službene prostorije JGP Zvornik. U toku je poduzimanje radnji u cilju pronalaska i identifikacije vozača vozila. O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji se očitovao i da u konkretnom slučaju postoje osnovi sumnje u krivičnom djelu, te je naložio daljnje mjere i radnje i dostavljanje izvještaja u redovnoj proceduri. Rad na ovom predmetu se nastavlja", kazao je Hofman.