Fizički napad, dvije saobraćajne nesreće na području Cazina u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 86,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. javni red i mir narušen je jednom u Tršcu, a radilo se o "drskom ponašanju" i "fizičkom napadu".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su dvije lakše saobraćajne nesreće. Jedna se dogodila na M4,2, naselje Puškari, gdje je došlo do sudara 2 m/v. na kojima je pričinjena materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo. Na Trgu Zlatnih ljiljana, odnosno parking prostoru TC "Ljiljan", došlo je do druge nesreće, također su učestvovala 2 m/v. Pričinjena materijalna šteta, bez povrijeđenih.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 77 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će dana 13.06.2019. zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu 09:00-15:00 sati trafo-područja: Kovačevići 2, GSM Nuhanovići, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, uvjeti za vožnju ovoga jutra su povoljni i saobraća se po suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, danas od 08 sati potpuno se obustavlja saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres u tunelu Kupreška vrata danas će se izvoditi radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu, zbog čega će vozila od 09 do 17 sati saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

U toku su i sanacioni radovi u Rajlovcu, na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup, zbog čega vozila od 07 do 17 sati saobraćaju jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: