Fizički napad i nasilje u porodici evidentirani u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 9 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 102,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je tri intervencije. Krivično djelo "nasilje u porodici" evidentirano je u Podgredini - Tromeđa, a "fizički napad" u Tržačkim Raštelima. 

Remećenja javnog reda i mira nije bilo, a kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Trgu Zlatnih ljiljana, na parkingu ispred TC "Ljiljan", došlo je do sudara između 2 m/v. Niko nije povrijeđen, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. 

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 72 pacijenata dok sanitet nije korišten.

U području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima došlo je do aktiviranja klizišta u Ulici dr. Irfana Ljubijankića i pucanja vodovodne cijevi. Saobraćaj na ovoj dionici puta je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla i niska oblačnost ovoga jutra smanjuju vidljivost, izdvajamo šire područje: Livna, Kupresa, Šujice, Konjica, Doboja, Žepča, Maglaja, dijelove Kantona Sarajevo, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Lašve i Bosne. Mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.