Evidentiran fizički napad u Domu zdravlja Cazin te jedna saobraćajna nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije.

U Domu zdravlja jedno lice je drskim ponašanjem te fizičkim napadom remetilo javni red i mir, pri čemu je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Do saobraćajne nesreće došlo je u naselju Krakača, u kojoj je učestvovalo 1 m/v na kojem je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 01.12.2018. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu:

09:00-11:00 Ulica cazinskih brigada, Ul. Hasana Mujezinovića, Ulica invalida Domovinskog rata, Ulica Nijaza Begića-Kese, Ul. Nurije Pozderca, Trg Alije Izetbegovića.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na moguće nailaske na zaleđen kolovoz zbog pada temperature tokom noći, posebno na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozačima savjetuju oprezniju vožnju i napominju da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.