Protekla 24 sata: Fizički obračun između više lica u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata jednu intervenciju.

U naselju Lojićka, na benzinskoj pumpi Sudo-Luka, došlo je do fizičkog obračuna i naročito drskog ponašanja od strane više lica.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju. Radilo se o požaru kontejnera u Ulici srebreničkog genocida oko 19:50 sati, bez štete. Povratak u jedinicu u 20:00 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je zbog ugaženog snijega i poledice za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca na putnom pravcu Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Drvar, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren granični prelaz Bosanski Novi-Dvor.

Iz Službe za Civilnu zaštitu grada Cazina upozoravaju građane na potrebu pojačanog opreza i osjećaja prvenstveno vlastite odgovornosti prilikom izlaska svakog pojedinca na ulicu i kretanja pješice ili automobilima gradskim i prigradskim javnim prometnim površinama. Na trotoarima ima dosta ugaženog snijega te su općenito ceste, trotoari i pješački prelazi klizavi. Pazite kad prelazite preko pješakih prelaza jer, vozači, iako vas uoče na vrijeme, možda neće zbog klizavog kolovoza uspjeti da zaustave vozilo. Opasnost postoji i od krovnih naslaga snijega, leda i ledenica.