Fizički obračun kod Viteza: ''Udarali su žene, nastao je haos'' (FOTO)

Home

Fizički obračun kod Viteza: ''Udarali su žene, nastao je haos'' (FOTO)


U mjestu Kruščica kod Viteza jutros oko 5 sati došlo je do fizičkog sukoba specijalaca MUP-a SBK i mještana koji protestuju protiv izgradnje hidrocentrale.

Prema riječima sudionice protestnog skupa sve je počelo rano jutros, oko 5 sati, kada su na stigle mašine i specijalci koji su zahtjevali od demonstranata da se sklone.

“Mi smo sjele na most. Blizu 40 ženskih osoba odbilo se skloniti, a onda su oni počeli da nas tuku. Šest žena je u Hitnoj završilo, a 12 su uhapsili. Udarali su žene, nastao je haos. Udarili su trudnu ženu, jednoj su izbili zub, a drugu su udarali po glavi oko očiju”, kazala je za N1 učesnica protesta.

vitez-

Prema njihovim riječima, skup u Kruščici je trebao dobiti podršku i žena iz Zenice, ali je njihov autobus zaustavljen i onemogućeno im je da stignu u mjesto kraj Viteza.

“Ovo nam je država”, poručila je uplakana žena.

U MUP-u Srednjobosanskog kantona za N1 su kazali da je izvršena deblokada puta Vitez – Kruščic.

“Problem je postojao duže vrijeme. Policija je imala nadležnost da obezbjedi nesmetan prolazak i put je sada prohodan. Drugih informacija o povrijeđenim ili upotrebi sile za sada nemamo”, rečeno je za N1 u MUP-u SBK.

 

(Izvor: N1)

Tagovi
Objavio: Čet, 24/08/2017 - 09:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top