Fondacija „Iman“ iz Velike Kladuše pomjera granice u službi dobra

Fondacija

Ovogodišnji projekat Fondacije “Iman” iz Velike Kladuše koji je imao za cilj pomoći narodu Afrike, tačnije državi Uganda završen je podjelom 120 prehrambenih paketa.

Fondacija „Iman“  pred bajramske praznike, bila je i na usluzi lokalnoj zajednici, odnosno građanima slabijeg imovinskog stanja kojima je podijeljeno 100 prehrambenih paketa.

Bajramu se posebno raduju djeca, te i maleni znak pažnje na njihova lica donosi osmijeh. U Fondaciji „Iman“ to vrlo dobro znaju, te su i ove godine kroz akciju „Za dječji osmijeh“ podijelili 150 bajramskih paketića kojima su obradovali djecu Udruženja „I mi postojimo“, Socijalno – pedagoške životne zajednice Velika Kladuša, te djecu na mjestima gdje su dijeljeni prehrambeni paketi.

Podsjetićemo da je ovo već tradicionalna bajramska akcija koju Fondacija zajedno sa svojim prijateljima realizira na području općine Velika Kladuša.

A, tokom mjeseca ramazana, na Facebook stranici Fondacije „Iman“ realizirana je nagradna igra koja je kroz pitanja iz opće islamske kulture imala za cilj da edukuje pratitelje fondacije „Iman“, nekima da osvježi već postojeće znanje, a najsretniji su i nagrađeni vrijednim nagradama koje su omogućile brojne prijateljske kompanije i sponzori.

„Sve naše sugrađane pozivamo da se priključe radu Fondacije kroz slične akcije ili na bilo koji drugi način. Nastavljamo dalje zajedno“- poručuju iz Fondacije „Iman“.