Fondacija „Iman“: Mart u znaku sadnje drveća, podjele knjiga i predrazamanskih paketa

..

Fondacija „Iman“ iz Velike Kladuše poznata je po brojnim uspješnim projektima koji su često od velike koristi za širu zajednicu. Sadnja sadnica voća, podjela knjiga i akcija podjele predramazanskih paketa obilježiće mjesec mart. Sredinom mjeseca projekat sadnje korisnog drveća u suradnji s prijateljima iz Mreže mladih NRW na javnim površinama BiH nastavljen je sadnjom novih 20 sadnica voća u dvorištu OŠ “Sead Ćehić” Grahovo.

Ovakvim projektima želimo mijenjati svijest mladih prema životnoj sredini a primjer toga su i učenici pomenute škole koji su, uz nadzor starijih, sami izvršili radove sadnje i formiranja novih zelenih površina, kako bi uskoro uživali u ugodnijoj i ljepšoj okolini“ – naveli su u Fondaciji.

Sadnju preostalih 30 stabala će organizovati s prijateljima u dvije škole s područja Bihaća. Projekat je zamišljen da se realizuje tokom proljetne i jesenje sadnje u narednim godinama na više lokacija našeg kantona a u spomen žrtvama genocida u Srebrenici.

Također, Fondacija je obezbjedila i darovala svim osnovnim i srednjim školama općine Velika Kladuša 40 knjiga poezije “Divan” imama Šafije koju je s arapskog preveo profesor Amir Durmić. Na ovaj način nastavljaju sa lijepim pričama i približavaju se brojci od 1001 donirane knjige kroz projekat “1001 priča – 1001 knjiga”.

Važno je napomenuti da Fondacija IMAN i ove godine organizuje podjelu predramazanskih paketa porodicama koje su u lošoj materijalnoj situaciji a koji mjesec sveopće dobrote i dobročinstva provode u postu. Iz Fondacije „Iman“ pozivaju da iskoristite priliku da učinite dobročinstvo prema potrebitim te na taj način ostvarite dio blagodati koje su nam na raspolaganju.