Fondacija „Iman“ nastavlja s projektima „Školski pribor“ i „Užina za školarce“

iman
S obzirom da se bliži početak nove školske godine, Fondacija „Iman“ iz Velike Kladuše realizira projekte koji imaju za cilj obradovati školarce. Radi se o projektima „Školski pribor“, ali i užina za školarce.

 

Prošle godine smo podijelili 140 školskih torbi s priborom, a ove godine idemo s istim ili većim brojem. Kao i do sada pored novčanih uplata, donirati možete školski pribor, ruksake, sveske, bojice i sve druge školske potrepštine. Cilj nam je olakšati kupovinu školskog pribora nadarenim učenicima, koje su svake godine sve veće. Iz iskustva znamo da učenici cijene i da opravdaju svaki poklon. Proteklih godina smo obezbjedili preko 600 ruksaka sa priborom“ – naveli su iz ove Fondacije.

Novčane priloge možete uplatiti:

Primalac: Fondacija IMAN

Svrha plaćanja: Školski pribor

Broj računa: 1610000172790088 (Raiffeisen bank)

Također, u toku je i projekat „Užina za školarce“, projekat ishrane učenika slabijeg imovnog stanja. „Cilj je obezbjediti ishranu za što veći broj učenika. Proteklih godina smo uplatili cjelogodišnje ishrane za preko 450 učenika“- navode iz Fondacije uz napomenu da projekat možete podržati uplatom za cijelu školsku godinu, uplatom za polugodište ili uplatom bilo kojeg iznosa.

Novčane priloge možete uplatiti:

Primalac: Fondacija IMAN

Svrha plaćanja: Uzina za skolarce

Broj računa: 1610000172790088 (Raiffeisen bank)