fbpx (FOTO) 9. konferencija islamske mladeži u Topuskom i Vojniću: Šaljemo poruke mira i zajedništva

(FOTO) 9. konferencija islamske mladeži u Topuskom i Vojniću: Šaljemo poruke mira i zajedništva

Home

(FOTO) 9. konferencija islamske mladeži u Topuskom i Vojniću: Šaljemo poruke mira i zajedništva


U vrijeme kada se islam sve više spominje u negativnom smislu, poruke zajedništva i mira iz Topuskog poslalo je više od 150 pripadnika islamske mladeži iz cijele Hrvatske.

U Topuskom je, naime, u subotu, 08. aprila upriličeno svečano otvaranje dvodnevne konferencije islamske mladeži pod nazivom ”Islam u kontekstu 21. stoljeća”, a u nedjelju, 09. aprila mladi su boravili u Vojniću.

Organizatori ove 9. po redu konferencije su Mešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj, Ured za da’wu i mladež i Medžlis Islamske zajednice Karlovac, a pokrovitelji su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vlada Unsko-sanskog kantona, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija, gradovi Karlovac i Cazin te općine Vojnić i Topusko.

- Konferencija je jedna od redovitih godišnjih aktivnosti islamske mladeži, a s odabirom mjesta njenog održavanja htjeli smo izaći iz kruga velikih gradova pa smo zato izabrali općine Topusko i Vojnić, rekao nam je voditelj Ureda za da’wu i mladež islamske zajednice u Hrvatskoj Mirza ef. Mešić.

Konferenciju ”Islam u kontekstu 21. stoljeća” u Topuskom otvorio je muftija Aziz ef. Hasanović, a za mlade je imao 5 poruka: da žive svoju vjeru i budu ambasadori islama, da studiraju na raznim fakultetima i da se aktivno uključe u rad Islamske zajednice, da zasnivaju obitelj na vrijeme i da se čuvaju alternativnog tumačenja islama. 

– Na vas smo ponosni, neka bude ponosna i cijela Europa jer ovo je primjer dobre suradnje i dobra poruka mira koju šaljemo s konferencije, kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Karlovac Admir ef. Muhić.

Nakon otvorenja, zasađeno je i ”Muftijino drvo mira”, stablo lipe kao simbol ljubavi, mira i zajedništva. 

Mladi su u ova dva dana konferencije imali niz predavanja i radionica kao i aktivnosti, a nakon boravka u Topuskom, sutradan su posjetili Vojnić, odnosno Petrovu Goru.

U prilogu pogledajte galeriju fotografija: 

 

[wonderplugin_gallery id="48"]

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Objavio: Pon, 10/04/2017 - 08:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top