FOTO Cazinski sajam 2017 - održana 16. kantonalna izložba stočarstva

Home

FOTO Cazinski sajam 2017 - održana 16. kantonalna izložba stočarstva


Drugog dana Cazinskog sajma održana je 16. kantonalna izložba stočarstva gdje su predstavljeni najbolje muzne krave, junice, bikovi, stada ovaca i konji. Ukupan fond nagrada iznosio je 8.800 KM.

Na samom početku obraćanje su imali, Zuhad Porčić, predsjednik Organizacijskog odbora i šef Službe za poljoprivredu Grada Cazina te gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević koji je sajam proglasio otvorenim.

U kategoriji krave muzare takmičilo se 11 grla, a pet prvih mjesta pripalo je grlima z Cazina. Tako je prvo mjesto i novčanu nagradu od 1.000 KM osvojilo grlo, čiji je vlasnik Jasmin Hadžalić (Čizmići), drugo je bilo grlo vlasnika Mirsada Begića (Miostrah –nagrada od 700 KM), treće mjesto pripalo je grlu, čiji je vlasnik Amir Civić (Gornja Koprivna -500 KM), četvrto grlu vlasnika Ćamila Begića (Miostrah –nagrada 300 KM) i peto grlu vlasnika Firzeta Durakovića (Toromani –nagrada od 150 KM). 

U kategoriji visoko steone junice, u takmičarskom dijelu programa učestvovalo je 16 grla, a prvo mjesto i novčana nagrada od 1.000 KM pripala je grlu, čiji je vlasnik Firzet Duraković iz Cazina (Toromani). Drugo je bilo grlo vlasnika Zuhdije Semanića iz Cazina (Semanići -nagrada od 700 KM), dok je treće bilo grlo čiji je vlasnik Mujaga Begić, također iz Cazina (Miostrah -nagrada 500 KM). Četvrto i peto mjesto pripalo je grlima, čija je vlasnica Selma Džanić iz Velike Kladuše (nagrade od 300 i 150 KM). 

U kategoriji bikovi, Ocjenjivačka komisija je birala tri najbolja među 17 izloženih. Prvo mjesto i nagradu od 700 KM dobilo je grlo čiji je vlasnik Srodna djelatnost „Babić“ iz Cazina (Rujnica), drugo je bilo grlo vlasnika Ismeta Bajrića iz Cazina (Stijena  –nagrada 500 KM), a treće grlo vlasnika SD „Fazlija obrt“ iz Bužima (300 KM). 

U kategoriji konja takmičilo se 13 grla, a prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojilo je grlo, čiji je vlasnik Ismet Bajrić iz Cazina (Stijena), drugo mjesto zauzelo je grlo vlasnika Samira Aličića iz Bihaća (300 KM), a treće grlo čiji je vlasnik Irfat Pjanić iz Cazina (Pjanići -nagrada od 200 KM). 

U kategoriji stada ovaca bilo je izloženo 9 stada, a prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojilo je stado, čiji je vlasnik Eldin Babić iz Cazina (Rujnica). Drugo je bilo stado Zekije Abdić iz Cazina (Liskovac –nagrada od 300 KM), a treće stado vlasnika SD „Babić“ iz Cazina (Rujnica -200 KM).

Cazin.NET

 

 
Topic
Objavio: Ned, 24/09/2017 - 08:10

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top