(FOTO) Delegacija HNS-a posjetila gradsku upravu Bihaća

U sklopu obilježavanja 25.godišnjice osnivanja  Hrvatskoga vijeća obrane u Bihaću predstavnici Hrvatskog narodnog sabora predvođeni Ivicom Gašparom i Ivicom Nosićem, posjetili su gradsku upravu Bihaća.

Zajedno sa delegacijom HNS-a sastanku sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem,  prisustvovali su i čelni ljudi HNS-a u Bihaću Franjo Jurić i Mladen Šantić.

Razgovaralo se  o aktualnom stanju u gradu Bihaću, sa akcentom na položaj Hrvata u Bihaću. Naglašena je dobra dosadašnja  saradnja i konstruktivni doprinos političkih predstavnika hrvatskog naroda razvoju grada Bihaća i jačanju međusobnih odnosa.

 

“Grad Bihać i njegovi građani pokazali su koliko su jaki i bitni odnosi među narodima i mi smo svoju otvorenost i multikulturalnost dokazali i raduje me činjenica da poruke iz Bihaća dopiru širom BiH i van granica i da smo prepoznatljiva lokalna zajednica koja uvažava potrebe i zahtjeve svih građana bez obzira na vjeru i naciju. U tom kontekstu smo danas razgovarali i o projektima koji se prvenstveno tiču poboljšanja položaja Hrvata u Bihaću”- kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

 

(Izvor: Kabinet Gradonačelnika grada Bihaća)