fbpx (FOTO) Omladinska organizacija Tržačka Platnica organizirala akciju kupljenja otpada i čišćenje od pijeska uz putne pojaseve u MZ Krivaja

(FOTO) Omladinska organizacija Tržačka Platnica organizirala akciju kupljenja otpada i čišćenje od pijeska uz putne pojaseve u MZ Krivaja

Home

(FOTO) Omladinska organizacija Tržačka Platnica organizirala akciju kupljenja otpada i čišćenje od pijeska uz putne pojaseve u MZ Krivaja


Protekli sunčani vikend omladina MZ Krivaja iskoristila je za akciju kupljenja otpada i čišćenje od pijeska uz putne pojaseve u ovoj MZ.

Akcija je organizirana u sklopu "Aprila-mjeseca čistoće", a učestvovao je veliki broj mladih, članova Omladinske organizacije Tržačka Platnica, ali i nešto starijih mještana.


Ova omladina je još jednom pokazala da se ne moramo bojati na kome svijet ostaje, s obzirom da su svjesni važnosti naše okoline i više nego što mislimo.

- Prekrasan dan ispunjen dobrim raspoloženjem i vrijednim učesnicima akcije, na koje smo zaista ponosni i još jednom smo pokazali da imamo nešto jako dragocjeno u ovom vremenu, a to je: zajedništvo, sloga i najbolju omladinu koja želi da doprinosi svojoj zajednici. Hvala svima koji su se odazvali i onima koji su pomogli na bilo koji način. Pokazali smo u više navrata da želimo, možemo, hoćemo i znamo, ne odustajemo od naših ideja i ciljeva. Mi ne želimo da gledamo na sve sa negativnog aspekta i kritikujemo, već se aktivno uključujemo u rješavanje problema koji nas se tiču, ne plašimo se izazova i postizanja dobrih rezultata jer MI SMO MI!, ističu iz Omladinske organizacije Tržačka Platnica.

Poslije čišćenja priređeno je zajedničko druženje uz mini roštilj i nogomet, a svako je dao svoj doprinos, od pića do novčanih sredstava.


Ovaj primjer organizovane omladine treba biti podstrek svima za čuvanje i zaštitu naše okoline i prirodnih ljepota.

- Uklanjanje prepreka sa puta, čišćenje i čuvanje naše okoline je dobrovoljna obaveza svakog pojedinca i to najbolje pokazuje ovaj živi primjer organizovane omladine. Čestitam i hvala svima koji brinu o našim prirodnim ljepotama i resursima jer imamo se čime ponositi u našoj lijepoj BiH, kao pitka voda koja život znači i to Cazin najbolje zna, izjavio je za Cazin.NET savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević, koji je također bio dio ove akcije čišćenja. 

[wonderplugin_gallery id="37"]

(Cazin.NET)

Topic
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 18:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top