(FOTO) Opasne i neuhvatljive žene za kojima traga Federalna uprava policije: Među njima Bišćanka i dvije Kladuščanke

Home

(FOTO) Opasne i neuhvatljive žene za kojima traga Federalna uprava policije: Među njima Bišćanka i dvije Kladuščanke


Od ukupno 128 potjernica, koliko ih je na listi Federalne uprave policije (FUP), zbog razbojništva, hakiranja, pokušaja ubistva, krađa, dilanja narkotika i seksualnog uznemiravanja maloljetnika nalazi se osam žena.

Za majkom i kćerkom, Zoricom (49) i Kristinom (26) Vučan, u julu prošle godine FUP je raspisao potjernicu zbog sumnje da su hakirale livanjsku firmu i s računa skinule oko 50.000 maraka.

Novac su prebacile na više svojih računa, a kako je prevara brzo otkrivena, pojedini računi su blokirani, ali su hakerke ipak uspjele ukrasti dio novca.

Organizirani kriminal

Po nalogu Općinskog suda u Orašju, zbog spolnog odnosa s djetetom i povezivanja djeteta s pornografijom, početkom 2016. godine raspisana je potjernica za Majdom Kurjak iz Vlasenice.

Ljepši spol ne libi se ni proizvodnje i dilanja opojnih droga.

To potvrđuju i potjernice za Šejlom Kajtezović iz Bihaća i Majom Mujadžić iz Velike Kladuše.

Prema nezvaničnim informacijama, Kajtezović živi u Francuskoj.

Krađa automobila

Na listi onih koje traži FUP našla se i Marija Franciska Bišhof (Maria Franziska Bischof), državljanka Švicarske, zbog organiziranog kriminala, neovlaštene proizvodnje i prodaje opojnih droga.

Prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, na FUP-ovoj listi se našla i razbojnica Vesna Stojković iz Šapca, koja je s Fikretom Šaćirovićem još u martu 2000. godine na Ilidži od I. S. otela novac, zlato i automobil.

Za Aldijanom traga i Interpol

Mlada, opasna i za zakon neuhvatljiva Aldijana Dizdarević (30) iz Velike Kladuše osumnjičena je za pokušaj ubistva.

Osim na FUP-ovoj, ona se nalazi i na Interpolovoj listi, a potjernicu je raspisao Kantonalni sud u Bihaću u oktobru 2015. godine. Aldijana je osumnjičena da je u septembru 2011. u mjestu Kumarice kod Velike Kladuše iz ručno izrađene puške ispalila hitac u N. S. (29) iz tog mjesta i teško ga ranila.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 23/05/2017 - 14:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top