fbpx (FOTO) Podrška gradske uprave planinarima koji idu na uspon na najviši vrh Evrope

(FOTO) Podrška gradske uprave planinarima koji idu na uspon na najviši vrh Evrope

Home

(FOTO) Podrška gradske uprave planinarima koji idu na uspon na najviši vrh Evrope


Četiri člana Planinarskog društva Plješevica, Snježana Bašić, Adalina Brzović, Jasmin Kličić i Amar Ćehajić, početkom augusta ove godine krenuti će u ekspediciju osvajanja najvećeg vrha Evrope, 4.810 metara visokog Mont Blanca.

Tim povodom zajedno sa rukovodstvom PD Plješevica u gradskoj upravi danas su se susreli sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem. Prvog čovjeka grada Bihaća informisali su o dosadašnjim pripremama pred odlazak na uspon, kao i aktivnostima koje PD Plješevica realizira oko uređenja planinarskog doma na Plješevici.

“Naše planinarsko društvo osnovano je daleke 1954.godine i veliki broj članova ovog društva osvojio je najviše vrhove u BiH, regionu i svijetu i sasvim sigurno da će i predstojeći uspon naših sugrađana biti još jedna promocija našeg grada i planinarstva nao ovom području ”,istakao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da će gradska uprava pomoći odlazak planinara na uspon na Mont Blanc.

Tokom današnje posjete gradonačelniku Fazliću uručena je članska karta Planinarskog društva Plješevica kao potvrda dosadašnje uspješne saradnje i podrške koju je gradska uprava dala pri uređenju planinarskog doma na Plješevici.

 

(Izvor:Kabinet gradonačelnika)

Topic
Objavio: Wed, 07/06/2017 - 15:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top