(FOTO) Sebija zablistala na Umri u elegantnom hidžabu, sa tašnom od 4.000 KM i "Guccijevim" papučama od 1.300 KM

Hidžab je gospođa Izetbegpvić maštovito nadopunila atraktivnim modnim detaljima najpoznatijih svjetskih dizajnerskih brendova.

Nedavni odlazak sa suprugom Bakirom Izetbegovićem na Umru, vjerski događaj koji obavezuje svakog muslimana i koji je poznat i kao Mali Hadž, Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra u Sarajevu i poslanica u Parlamentu Federcije BiH iskoristila je za predstavljanje "modne linije" u kakvoj je javnost u Bosni i Herecegovini nije do sada poznavala.

Ako izuzmemo nedavnu posjetu Kataru gdje je u društvu svoje prijateljice, ambasadorice Bisere Turković, posjetila najviše dužnosnike ove prijateljske zalivske zemlje i dogovorila poslovnu suradnju u oblasti medicinskih usluga.

U oba posjeta, i Kataru i Saudijskoj Arabiji, gospođa Izetbegović, koja se posljednjih godina nametnula kao modna ikona nove bošnjačke elite nosila je hidžab, koji je predviđen strogim protokolom.

Hidžab je gospođa Izetbegović maštovito nadopunila atraktivnim modnim detaljima najpoznatijih svjetskih dizajnerskih brendova.

Profesorica Izetbegović je tokom hodočašća nosila elegantnu torbu "Beaubourg", za koju su analitičari Facebook stranice "Narod zna" izračunali da košta 2.090 dolara (oko 3.700 KM)

Elegantan "look", po kojem je prepoznatljiva, Sebija Izetbegović je, kako to i priliči ovako svečanom i jedinstvenom događaju, upotpunila upečatljivim kožnim papučama iz kolekcije "Gucci", čija cijena iznosi 1.331 KM.

U svakom slučaju, Sebija Izetbegović, "prva u Bošnjaka", svojom pojavom i pažljivo odbranom modnom kolekcijom jesen-zima dostojno je predstavila svoje sunarodnjakinje na ovogodišnjem okupljanju muslimanki i muslimana iz cijelog svijeta u Saudijskoj Arabiji.

Pojedinačna cijena odlaska na Umru, prema cjenovniku Islamske zajendice BiH iznosi 2.450 KM i uljučuje boravak od 12 dana na muslimanskim svetim mjestima u Saudijskoj Arabiji.

 

 

Image