(FOTO) SVEČANO OTVORENJE: Obnovljeno školsko igralište PŠ "Mutnik" u Cazinu

Home

(FOTO) SVEČANO OTVORENJE: Obnovljeno školsko igralište PŠ "Mutnik" u Cazinu

Jučer je upriličena svečanost u Mutniku, u područnoj školi OŠ "Ćoralići" Cazin. Povod je stavljanje u funkciju novouređenog igrališta u sastavu škole.

Vlada Unsko-sanskog kantona finansirala je projekat rekonstrukcije školskog igrališta kako bi mališanima iz ove područne škole omogućili da adekvatno izvode nastavu Tjelesnog i zdravstvenog odgoja te da imaju prostor za slobodne aktivnosti.

Denis Hušić, direktor osnovne škole "Ćoralići" pozvao je premijera USK Huseina Rošića i predsjedavajućeg Skupštine Nijaza Hušića da svečano otvore igralište a oni su taj svečani čin simbolično prepustili učeniku Emanu Pervizu.

- Kroz grant za rekonstrukciju i investiciono ulaganje, planiran u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta, a na osnovu zahtjeva pristiglih iz obrazovnih ustanova, Vlada USK, uz podršku Skupštine i ove godine će realizirati više projekata kojima ćemo omogućiti bolje uvjete rada učenicima i nastavnicima, kazali su premijer Rošić i predsjedavajući Hušić te zastupnik u Skupštini Ekrem Prošić.

Realizacija ovoga projekta jedan je u nizu aktivnosti Vlade USK koja prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje naše djece.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavito: Čet, 05/11/2017 - 11:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top