Fra Marko Kepić: Božić je blagdan zajedništva unutar porodice i među prijateljima

Povodom velikog katoličkog blagdana Božića, Koordinacija hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice organizirala je svečani prijem na kojem se okupio veliki broj zvanica iz privrednog, društvenog i političkog života.

Nakon uvodnog čestitanja, u ime organizatora prijema, prisutnima se obratio župnik zeničke župe Sveti Ilija, fra Marko Kepić, koji je naglasio da su ovakve prilike idealne za druženje, jer Božić je blagdan zajedništva unutar porodice i među prijateljima. 

- Radujem se ovom susretu da ste došli s nama podijeliti radost Božića. Ovaj blagdan je planetarni događaj, cijeli planet biva nekako čaroban, ispunjen svjetlom kuda Božić nosi jedan poseban sjaj. Danas se više ne bojimo da bi Sunce moglo postati nemoćno, bojimo se da će dobro postati nemoćno. Za to nam trebaju praznici i ovi naši susreti da jedni druge podržavamo kako bismo činili što više dobra. Želim svim katolicima čestitati Božić da nam donese puno mira i unutrašnjeg svjetla. Svima nama želim da nova godina bude uspješna i da u njoj zlo postane nemoćno – rekao je fra Kepić.

Nakon toga uslijedilo je ugodno druženje uz okrjepu i ugodnu muziku. Posljednjih nekoliko godina u gradu čelika ustalila se praksa organiziranja prijema prigodom proslave dva najveća kršćanska blagdana Božića i Uskrsa koje zajedno rade katoličke i hrvatske institucije. To je jedan od boljih primjera dobre saradnje koja je prepoznata i u široj zajednici na koju rado dolaze predstavnici različitih institucija, kako vjerskih tako i kulturnih te društveno-političkih.

Izvor: