fbpx Nastavljene potrage, zbog zamućenosti Bosne nije moguće angažovati ronioce

Nastavljene potrage, zbog zamućenosti Bosne nije moguće angažovati ronioce

Home

Nastavljene potrage, zbog zamućenosti Bosne nije moguće angažovati ronioce

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) i jutros je nastavila potragu za šestogodišnjim dječakom koji je upao u nabujali Mračajski potok u mjestu Begov Han i za Almirom Gluhićem iz Zavidovića, za koga se pretpostavlja da se njegovo tijelo nalazi u rijeci Bosni, jer su pronađeni tragovi koji na to ukazuju - rečeno je Feni u FUCZ-u.

Pripadnici timova za spašavanje na vodi, njih 25 raspoređenih u četiri čamca, pretraživat će područje korita Bosne raspoređeni u dvije grupe, od kojih će jedna pretraživati od Begovog Hana do Zavidovića, a druga od Zavidovića do Maglaja.

Osim timova FUCZ-a i danas su u potragu uključeni članovi GSS-a Žepče, koji su nakon što je dječak upao u nabujali potok pokrenuli potragu, članovi GSS-a Zavidovići, timovi Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, CZ Žepče, pripadnici Specijalne policije ZDK, članovi porodice i mještani.

Iz FUCZ-a navode da, iako je nivo Bosne dosta opao, potragu na vodi još uvijek otežava smanjena vidljivost usljed stalnih kišnih padavina i zamućenosti Bosne zbog čega nije moguće angažovati ronioce.

FUCZ i danas dodatno poziva na oprez sve one koji učestvuju u potrazi zbog postojanja minskih polja, posebno kod Maglaja i Žepča.

Za šestogodišnjim dječakom, koji je upao u nabujali potok u Begovom Hanu, traga se od 15. maja, za Almirom Gluhićem iz Zavidovića traga se od 2. maja, a od 5. maja potraga je fokusirana na rijeku Bosnu kada su njegova odjeća i lične stvari pronađene na obali ove rijeke u mjestu Porobić.

Objavio: Pet, 31/05/2019 - 12:56
Back to top