FUP u akciji "Briješće" uhapsio četiri osobe, jedna puštena na slobodu

Home

FUP u akciji "Briješće" uhapsio četiri osobe, jedna puštena na slobodu


Policijski službenici FUP-a su nakon višemjesečne istrage jučer, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, realizirali operativnu akciju "Briješće" na području kantona.

Podršku u toj istrazi je pružala Obavještajno sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

U sklopu akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacija na području općine Novi Grad Sarajevo, te su uhapšene četiri osobe iz Sarajeva incijala Arnel Omeragić (1985.), Emir Kaltak (1994.), Aldin Turković (1995.) i N.V. (1982.).

Uhapšeni se dovode u vezu s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da su od decembra 2016. godine do aprila 2017. godine intezivno vršili nabavku, te stavljanje u promet opojne droge na području Kantona Sarajevo i šire.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na drogu cannabis sativa L, blizu 110 tableta koje asociraju na drogu exstazi, manju količinu materije koja asocira na drogu anfetamin, vage i pribor za pakovanje opojne droge, mobilni telefonski aparati, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom, odnosno koji su korišteni prilikom izvršenja navadenih krivičnih djela.

Nakon izvršenih pretresa, osobe su uhapšene i privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega je jedna osoba po usmenom nalogu postupajućeg tužitelja, puštena na slobodu, dok su tri uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.

 

(Izvor:radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 27/04/2017 - 10:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top