Galijašević, Veladžić i Ćehić ponos Velike Kladuše

Da mladi iz Velike Kladuše ostvaruju odlične rezultate gdje god se nalazili i svoj grad predstavljaju u najboljem svjetlu potvrđuje vijest o uspjehu troje mladih Kladušana.

Novčana nagrada

Adnan Galijašević je bivši učenik Osnovne škole „Sead Ćehić“ Grahovo, a za prošlu školsku godinu uvršten je među tri najuspješnija i najbolja učenika Unsko-sanskog kantona i među najboljim je učenicima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Za svoj trud i rezultate nagrađen je diplomom i novčanom nagradom od Federalnog ministarstva obrazovanja. Galijašević je sada učenik prvog razreda Elektrotehničke škole u Bihaću.

- Od petog razreda sam se spremao za takmičenja, mnogo sam vježbao i smatram da je ovo priznanje potvrda mog truda i rada. Učenicima poručujem da ulažu u svoje obrazovanje, jer tako ulažu u svoje bolje sutra – kaže on.

Najda Veladžić, koja je završila Fakultet zdravstvenih studija u Bihaću, dobitnica je priznanja Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu. Ovo priznanje dodjeljuje se studentima sa izvanrednim uspjehom i prosjekom ocjena, a mlada Kladušanka svojim radom i trudom uspjela je ostvariti ove zapažene rezultate.

Dobra motivacija

- Ovo priznanje ne treba se shvatiti olako, nego mi treba biti i podstrek i motivacija za dalje – zaključuje Veladžić i dodaje da je upisala i master studij pa planira stečeno znanje primjenjivati u Bosni i Hercegovini i na taj način biti koristan član društva.

Primjer uspješnih mladih Kladušana je i studentica završne godine Ekonomskog fakulteta u Bihaću Džejlana Ćehić, koja je dobitnica priznanja za najboljeg studenta Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Prepoznati talent

Osnovna škola „Sead Ćehić“ Grahovo dobila je priznanje Federalnog ministarstva obrazovanja za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju. Direktor škole Teufik Žalić kaže da su ponosni na svoje učenike, a naročito na Adnana Galijaševića, koji je među tri najbolja u USK.

- Veoma je važno na vrijeme prepoznati za što je određeni učenik talentiran i poticati ih i usmjeravati dalje, a mislim da smo mi u ovoj školi do sada odrađivali dobar dio posla – kaže Žalić.