Gasperini: Što da radimo, odsiječemo si ruke? Ovo nigdje nije penal osim u Italiji

.
ATALANTA je sinoć ostala bez dva boda na gostovanju kod Juventusa zahvaljujući dvama penalima dosuđenima u korist lidera Serie A. U oba slučaja razlog je bio taj što je lopta pogodila igrača Atalante u ruku, iako nije bilo nikakve namjere.

 

To je izazvalo trenera Atalante Giana Piera Gasperinija na bijesnu reakciju u kojoj je sarkastično pronašao drastično rješenje za izbjegavanje takvih situacija.

 

"Što da radimo, da odrežemo igračima ruke?" upitao je Gasperini.

 

U mnogim drugim zemljama ovi jedanaesterci ne bi bili dosuđeni jer je u oba slučaja bilo očito da su za kontakt lopte i ruke odgovorni isključivo igrači Juventusa, koji su, slučajno ili ne, napucali loptu u zabranjeni dio tijela gostujućih nogometaša.

 

"Takva su pravila, barem u Italiji. Ovo nije prvi takav penal, bilo ih je još puno. Tumači li se to pravilo jednako kao u ostatku svijeta? Moramo promijeniti način na koji ga interpretiramo", rekao je Gasperini, koji je inače bio vrlo zadovoljan igrom svoje momčadi. Uostalom, u dva je navrata vodila.

"Bili smo zaista dobri protiv lidera prvenstva. Sretan sam s izvedbom i vrlo razočaran jer nismo pobijedili", objasnio je strateg Božice i konstatirao da je, unatoč samo jednom osvojenom bodu, Juventus zapravo već osigurao titulu.

 

"Juventus je osvojio scudetto, neće ga ispustiti. Mi smo se kvalificirali za Ligu prvaka, što nam je bio glavni cilj, a hoćemo li prvenstvo završiti drugi ili treći, to je samo stvar prestiža", završio je Gasperini.

 

Juventus šest kola prije kraja ima osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Lazijom, za kojim Atalanta zaostaje samo jedan bod, dok je Inter četvrti s dva boda manje od sastava iz Bergama, ali i utakmicom manje koju u ponedjeljak igra protiv Torina.

 

Cristiano Ronaldo s ova dva gola iz jedanaesteraca sasvim se približio Ciru Immobileu u utrci za najboljeg strijelca. Portugalac je sad na 28 golova i ima samo jedan manje od Lazijeva napadača.